Kokemuksia Annin unikoulusta

Perheeni kannustamana otin yhteyttä Anniin, jotta saisimme 10 kk ikäisen poikamme unikoulutettua. Väsymys ja eräänlainen toivottomuus oli hiipinyt elämäämme pikkuhiljaa, sillä vilkkaan esikoisen, miehen opiskelun ja öisin 4-5 kertaa rinnalle haluavan vauvan yhdistelmä alkoi tuntua todella rankalta. Olin itse tietysti kokeillut kaikennäköistä saadakseni poikamme nukkumaan paremmin, – ja ilman niitä yösyöttöjä – mutta yön epätoivoisina tunteina sitä aina lopulta meni sieltä, mistä aita oli matalin… Jo ensi hetkestä Annin tavattuani tiesin, että hän tulee auttamaan meitä ja löytämään ratkaisut poikamme uniongelmiin. Ja niin siinä kävi! Noudatimme saamiamme ohjeita, ja ensimmäinen yökin jo sujui niin hienosti, että meidän ei tarvinnut edes käydä vauvaa rauhoittelemassa. Ensimmäistä kertaa vauvan syntymän jälkeen nukuin 9 tuntia putkeen! Toinen yö sujui vielä paremmin ja kolmantena yönä laitoimme kaksi poikaamme nukkumaan samaan huoneeseen! Kaikkien meidän perheenjäseniemme elämänlaatu on parantunut huomattavasti! Ainut asia minkä olin tehnyt toisin, jos voisin, on se, että olisin unikouluttanut poikamme Annin avulla jo aikaisemmin! Parempien yöunien lisäksi, parasta tässä kokemuksessa on ollut Annin sydämellinen halu auttaa ja saamamme tuki, joka näin väsyneelle äidille on ollut aivan korvaamaton!

– Sari Lavado, Lappeenranta

 

8 kuukauden ikäinen lapseni itki useita kertoja yössä. Olin todella väsynyt ja haaveilin, että saisin nukkua edes yhden kokonaisen yön. Anni auttoi minua miettimään, miten unikoulu toteutettaisiin pienessä asunnossamme, jossa isovelikin nukkui. Ensimmäinen yö oli henkisesti raskas ja vaikea, sillä toteutin unikoulun yksin. Seuraava päivänä Anni tsemppasi minua jatkamaan ja lupasi elämän helpottavan suunnattomasti kun jaksaisin vielä yhden yön. Toinen yö olikin yllättävän helppo ja kolmantena yönä poikani äänteli hiljaa itsekseen pariin otteeseen ja jatkoi unia. Lapseni on nyt viisi vuotias ja unikoulun merkitys näkyy edelleen, sillä hän on hyvä nukkuja.

– Satu Tateno, Helsinki

 

Aloitimme lapsellemme unikoulun hänen ollessa reilu 6kk, jolloin yöheräilyjä oli vielä n.5krt/yö. Olimme varautuneet pitämään unikoulua usean yön ajan, koska olimme aiemmin kokeillut mm. tassuttelu- unikoulua, joka ei tempperamenttiselle lapsellemme sopinut. Tämä unikoulu oli selkeä ja helppo noudattaa. Onnistuimme paremmin kuin odotimme, ja jo seuraavana unikoulu yönä lapsemme nukkui ensimmäisen kokonaisen yönsä!

– Maiju Jukkala, Lappeenranta

 

Unikoulutettiin tyttäremme kun hän oli 6 1/2 kuukautta. Kesti vain viikonlopun ennen kun saatiin nukkua kokonainen yö. Mieheni kanssa opittiin myös tekemään yhteistyötä. Olemme nyt vanhempina tiimi yhdessä emmekä vain äiti ja isä. Ei voi sanoa muuta kun ”kiitos <3”.

– Lisa Villabona, Ruotsi

 

Aloitimme unikoulun kun lapsemme oli seitsemän kuukautta. Poikamme nukkui öisin todella huonosti, joskus vain puoli tuntia kerrallaan ja sitten kaipasi huomiota tai tissiä taas. Väsymys ja epätoivo iski eikä tassuttelukeinot auttaneet poikaamme nukkumaan yhtään paremmin. Unikoulun aloitettuamme huomasimme muutaman yön jälkeen että olimme ensimmäisen kerran yli puoleen vuoteen nukkuneet koko yön ilman että poikamme herätti meidät! Se tunne oli sanoin kuvailematon. Vihdoinkin saimme poikamme nukkumaan läpi yön ja koko perheemme elämänlaatu paranemaan. Siitä lähtien poikamme on nukkunut koko yön ilman ylimääräisiä heräilemisiä. Kiitos Annille!

– Tiina Ilves, Lappeenranta